رفتن به محتوای اصلی
x

آموزش نوشتن انگیزه نامه

pics

 

انگیزه‌نامه چیست؟

انگیزه نامه متنی‌ست که هر فرد همراه با اطلاعات فردی و سوابق خود، برای تیم پذیرش برنامه‌ی آموزشی یا کاری مورد نظر که قصد شرکت در آن را دارد می‌فرستد. در انگیزه‌نامه فرد خود را به تیم پذیرش معرفی می کند و سعی می‌کند که با این کار، نظر آن‌ها را به پذیرش خود در برنامه‌ جلب کند. او در واقع به این سوال پاسخ می‌دهد که چرا انتخاب مناسبی برای شرکت در برنامه‌ی مورد نظر است.

این نامه خطاب به تیم پذیرش برنامه با یا بدون ذکر نام افراد تیم نوشته می‌شود. نامه حاوی حداقل سه پاراگراف است. در پاراگراف اول فرد به طور خلاصه به معرفی خود می‌پردازد.

در یک الی دو پاراگراف بعدی فرد به بیان اهداف خود از شرکت در برنامه، اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خود از انتخاب رشته یا مبحث مورد نظر و این که چرا  آن برنامه را برای تحقق اهداف خود انتخاب کرده می‌پردازد. بدیهی‌ست که این امر جز با شناخت فرد نسبت به تمام ابعاد برنامه‌ی مورد نظر ممکن نخواهد بود. همچنین از او انتظار می‌رود که در این نامه خصوصیات شخصیتی و مهارت‌های خود را که مرتبط با برنامه است ذکر کند.

نکته: در صورتی که سابقه‌ی آموزشی، پژوهشی یا اجرایی قابل توجهی دارید که نشان‌دهنده‌ی ویژگی‌های بارز شخصیتی شماست، می‌توانید آن را به‌طور خلاصه ذکر کنید.

در پاراگراف آخر فرد پس از بیان دستاوردهای مورد انتظار از شرکت در برنامه، از تیم پذیرش محترمانه درخواست می‌کند که او را برای شرکت در برنامه بپذیرند.  ذکر اطلاعات مورد نیاز برای تماس با وی در صورت نیاز نباید فراموش بشود. همچنین اگر برگزار کنندگان در نظر دارند که  آزمون یا مصاحبه‌ی حضوری برگزار کنند، فرد باید در صورت امکان زمان‌های مورد نظر خود را ذکر کند. البته در مدرسه‌ی تابستانی IRAP زمان بندی‌ها از پیش تعیین شده اند و امکان تغییر آن‌ها وجود ندارد.

انگیزه‌نامه باید در کمال صداقت  نوشته شود. دقت کنید که این متن باید تا حد امکان عاری از غلط‌های املایی، نگارشی یا ادبی باشد و از شکسته نویسی پرهیز شود. در IRAP انگیزه نامه می تواند به زبان فارسی یا انگلیسی باشد اما رعایت فونت و سایز مناسب را فراموش نکنید.

از آن جایی که محتوای این نامه، مبنای پذیرش شما در مرحله‌ی اول ثبت نام است، بدیهی‌ست که در صورت پذیرش نهایی شما در برنامه‌ی IRAP، از شما انتظار می‌رود که تمام خصوصیات شخصیتی ذکر شده در نامه‌ی خود را دارا باشید؛ پس از غلو و جملات شعاری و مغایر با واقعیت بپرهیزید.

برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی چگونگی نوشتن Motivation Letter می‌توانید از اینترنت کمک بگیرید؛ اما دقت داشته باشید که این نامه مربوط به شخص شماست و باید توسط خودتان نوشته شده باشد و نامه‌هایی که از اینترنت کپی شده باشند یا توسط شخص دیگری نوشته شده باشند، ارزش کمتری نزد تیم پذیرش دارند.